Skip to main content

6 A - TEAM WEDSTRIJDVERSLAG

Leive2002anno2021

Wedstrijdverslag

Antwerp heeft de Europese nederlaag tegen Sjachtar Donetsk thuis doorgespoeld met een kleine zege tegen OH Leuven. Balikwisha maakte de enige goal kort voor de rust, waardoor stamnummer 1 over Cercle naar de 4e plaats springt. OHL blijft 14e na 0 op 15 tegen Anderlecht, Westerlo, Genk en Club Brugge.

Antwerp - OH Leuven in een notendop
  • Sleutelmoment: Rond het uur werkt Ekkelenkamp fraai af na een flater bij OHL, maar het doelpunt wordt afgekeurd. De bezoekers beseffen dat ze nog meedoen en maken er nog een prangend laatste halfuur van.
  • Man van de Match: Balikwisha maakte de enige geldige goal van de avond en was ook goed voor een paar dreigende acties die niet zo goed in een doelpunt hadden kunnen uitmonden. Geen moeilijke keuze dus.
  • Opvallend: Scoren doet hij thuis, assists geven op verplaatsing. Balikwisha zit dit seizoen in de competitie aan vijf goals, allemaal op de Bosuil, en vier assists, allemaal in andere stadions.
Balikwisha kraakt OHL kort voor rust

Antwerp wilde na alweer een CL-kater aanknopen met een zege in eigen land, maar Oud-Heverlee was niet naar Deurne gekomen om zich te laten afslachten. De bezoekers hadden een strak plan opgevat, dat aanvankelijk enkel omzeild werd door een verre bom van Bataille.

De landskampioen zocht Janssen, maar kon zijn spits niet in stelling brengen. Ekkelenkamp en Ejuke legden de bal niet precies genoeg klaar. Dat deed OHL-doelman Leysen wel voor Ejuke, maar hij was op tijd terug om diens lob te vangen.

Die van Leuven hadden veel minder vaak de bal, maar deden er af en toe wel iets mee. Zo zoefde een voorzet-schot van Opoku rakelings langs het doel van Butez, die wat later last had met een stevig schot van Thorsteinsson. Het spel van Antwerp was inmiddels steriel geworden.

Net toen OHL de rust leek te halen zonder kleerscheuren, sloeg de thuisploeg toe. Balikwisha zette de actie op, tikte met Janssen en maakte het ook netjes af voor 1-0. In de toegevoegde tijd van de eerste helft schoot Banzuzi nog hard op de vuisten van Butez.

Spannend slot na afgekeurde goal Ekkelenkamp

Antwerp kwam furieus uit de kleedkamer, op zoek naar de geruststellende 2-0. De dribbels van Ejuke en Balikwisha deden die van Leuven in angstzweet uitbreken, maar op een of andere manier liep het altijd goed af. Schingtienne moest wel een dwarrelbal van de lijn keren.

Lang kon de belegering niet duren zonder dat er een goal viel, al was er wat medewerking van Leysen nodig. Die liet een voorzet door zijn benen rollen, waarna Ekkelenkamp met een hakje heerlijk scoorde. De VAR stak echter stokken in de wielen. In de opbouw was er sprake van buitenspel.

In het laatste halfuur begon Oud-Heverlee Leuven steeds meer in zijn kansen te geloven. Het miste echter de verfijnde touch om Antwerp echt pijn te doen. N'Dri scoorde wel, maar besefte zelf dat hij een dikke meter buitenspel stond.  Butez moest wel in de trapeze op een mislukte voorzet van Sagrado en Brunes knalde een wenkende kans nog huizenhoog over.

Op de counter had een puffend Antwerp zelf ook een paar keer de kans om de zaak helemaal af te maken. Missers van Ekkelenkamp en Ilenikhena deerden de kampioen niet, want de punten bleven op de Bosuil. OHL blijft op de veertiende plek hangen door een vijfde nederlaag op rij.

Bron:  sporza.be